Окупанти затримують кримських татар за

Окупанти затримують кримських татар за "екстремістські матеріали"

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму пройшли обшуки і затримання двох кримськотатарських активістів. Їх звинувачують у поширенні "екстремістських матеріалів".

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Сьогодні ми бачимо чергові репресії проти корінного народу Криму - кримських татар. У Старому Криму затримані Куламетов Герай і в Білогірському районі - Кемал Сеітьяєв. Зараз ми знаходимося в ОВС Кіровського району, куди доставили Герая Куламетова", - розповів активіст "Кримської солідарності".

За його словами, інформацію про стан і місцезнаходження затриманих родичам не надавали.

"Півтори години тут стоять батьки і близькі друзі, які побоюються, щоб Куламетов Герай не пропав кудись, але ніякої інформації немає. Мене як громадського захисника також не пропускають до затриманого, ні на що не посилаючись, порушуючи права на захист", - повідомив активіст.

За словами батька затриманого Зеки Куламетова, обшук в будинку його сина почався, коли не було ще сьомої ранку. У будинок, де двоє малолітніх дітей, увірвалися люди в масках, і нікого, навіть батьків, не пропускали.

"Люди працюють з закритими обличчями, суди проходять у закритому режимі. Якби вони були праві, вони б так не поводилися", - сказав батько затриманого.

За останніми даними, Герай Куламетов знаходиться в кабінеті "начальника Кіровського ОВС" І. Ганжі. На нього складають адміністративний протокол за звинуваченням у поширенні "екстремістської інформації" в соціальних мережах. Сьогодні окупанти планують провести "судове засідання".

Другого затриманого Кемала Сеітьяєва доставили до Білогірського РВВС і теж збираються судити. Йому висувають аналогічне звинувачення: поширення в соціальних мережах "екстремістських матеріалів".

Читайте також: Заарештований в окупованому Криму журналіст Назімов оголосив голодування

За інформацією "Кримської солідарності" обидва затриманих - учасники одиночних пікетів, що проходили 14 жовтня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-