Кримські окупанти перенесли

Кримські окупанти перенесли "суд" у справі "Хізб ут-Тахрір"

Укрінформ
У вівторок у окупованому Криму так званий Верховний суд Криму переніс на 17 січня 2018 року розгляд справи апеляції у справі першої трійці фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" із Бахчисарая.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Сьогодні, 16 січня 2018 року у Верховному суді мала розглядатися апеляційна скарга фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір" з Бахчисарая, затриманих правоохоронними органами 11.10.2017, Асанова Марлена, Аметова Ернеса і Зекірьяєва Сервера. Але судове засідання було перенесене на завтра, 17 січня 2018 року на 9.30", - повідомили активісти "Кримської солідарності".

За їхніми даними, причина перенесення засідання - відсутність адвоката Олексія Ладіна, який є захисником Сервера Зекірьяєва.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: Росія незаконно вивезла з Криму шістьох арештованих – МЗС

6 грудня у окупованому Криму "суд" продовжив арешт до 9 березня 2018 року фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" Ернесу Аметову, Марлену Асанову і Серверу Зекірьяєву.

Раніше Укрінформ повідомляв, що 11 жовтня 2017 року Бахчисараї пройшли обшуки у шістьох будинках кримських татар, після що 12 жовтня російськими силовиками були заарештовані шестеро жителів Бахчисараю: Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Белялов, Сейран Салієв, Сервер Зекірьяєв і Ернес Аметов. ФСБ інкримінує їм участь у забороненій у Росії і включеному нею Криму організації "Хізб ут-Тахрір".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-