Окупанти сьогодні оголосять вирок Балуху

Окупанти сьогодні оголосять вирок Балуху

Укрінформ
Сьогодні в окупованому Криму в Роздольненському "райсуді" винесуть вирок українському активісту Володимиру Балуху.

Про це в Facebook повідомила "Кримська солідарність".

"Прокурор попросив засудити Володимира Балуха до 5 років і 1 місяця позбавлення волі з відбуттям покарання в колонії-поселенні та штрафу в розмірі 20 тис. рублів", - зазначається в повідомленні.

Засідання відбудеться о 14.00 в Роздольненському районному суді за адресою село Роздольне, вул. Леніна, 44.

Як повідомляв Укрінформ, 15 січня в анексованому Криму "прокурор попросив для українця Володимира Балуха покарання у вигляді 5 років і 1 місяця позбавлення волі з відбуванням у колонії-поселенні, а також штраф у розмірі 20 тисяч рублів. У своєму останньому слові на "суді" Балух, звертаючись до силовиків, заявив, що вони не змусять його любити так звану "нову батьківщину".

Читайте також: Останнє слово Балуха у "суді": Ви не змусите мене любити "нову батьківщину"

ФСБ РФ затримала Балуха 8 грудня 2016 року, заявивши, що на горищі будинку, де живе його дружина, знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок. У серпні 2017 року суд виніс йому вирок - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. При розгляді апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд. 1 грудня змінили запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців. Захист Балуха вважає, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-