У Криму ще двох активістів оштрафували за поодинокі пікети

У Криму ще двох активістів оштрафували за поодинокі пікети

Укрінформ
В окупованому Криму за проведення поодиноких пікетів ще двоє кримських татар оштрафовані на 10 тисяч рублів кожен.

Про це в Facebook повідомив активіст "Кримської солідарності".

"Суди у черговий раз прийняли шаблонне рішення, призначивши по 10 тисяч штрафу в ході розгляду двох справ  - відносно Рустемова Руслана Ісмаїловича і Дені Ерала Асановича", - повідомив кримський активіст.

За його словами, в обох суддів було очевидне "упереджене  ставлення" і "мильні докази".

"Було подано ряд певних клопотань, більшість з яких відхилені навіть відносно гласності суду...  Тільки на суді Руслана Рустемова дозволили фотофіксацію без відеофіксації", - зауважив громадський діяч.

За його словами, в ході цих та інших засідань "судді" шукали організаторів, щоби підвести справу про поодинокі пікети під "несанкціоновані збори".

Читайте також: Останнє слово Балуха у "суді": Ви не змусите мене любити "нову батьківщину"

Насправді, вважає активіст, організаторами поодиноких пікетів, що відбувалися, були самі "правоохоронні органи, які змусили вийти на поодинокі пікети людей, не згодних з переслідуванням своїх друзів, знайомих, єдиновірців", - сказав активіст "Кримської солідарності".

Як повідомлялося, 18 грудня 2017 року в Криму відбулися засідання понад 80 судів у справах поодиноких пікетників, які виступили з плакатами в руках з вимогою припинити переслідування кримських татар і мусульман і звинувачення на їхню адресу в тероризмі. Загальна сума штрафів, що були призначені, склала близько мільйона рублів.

Десятки тисяч людей в Криму після незаконного призначення окупантами штрафів підключилися до "кримського марафону" зі збору коштів на сплату штрафів. Упродовж першої доби акції було зібрано понад 2,5 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-