Активісти зібрали 20 тисяч рублів на штрафи кримськотатарським пікетувальникам

Активісти зібрали 20 тисяч рублів на штрафи кримськотатарським пікетувальникам

Укрінформ
У п'ятницю "суди" в Феодосії оштрафували двох активістів, які брали участь в одиночних пікетах. Справи ще трьох феодосійців, які виходили з плакатами "Кримські татари - не терористи", будуть розглянуті 15 січня.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Сьогодні, 12 січня, були призначені чергові судові засідання у так званих справах про пікетників. Було розглянуто дві справи відносно Мустафаєва Рустема Нуретдіновича і Мустафаєва Енвера Нуретдіновича. Три інших справи перенесено на понеділок, 15 січня", - повідомляє "Кримська солідарність".

Як зазначили активісти, розгляд цих справ у "суді" Феодосії затягнувся, оскільки "захисники проявили активність, наводили свої аргументи, проте на справедливе рішення суду ніхто з нас не розраховував".

За їх даними, рішення про штрафи приймали "судді" Гурова і Терентьєв.

Усю необхідну для погашення призначеного штрафу суму, а це 20 тисяч рублів, активісти змогли зібрати ще до закінчення так званих судових засідань.

"Силами тих, хто сьогодні прийшов підтримати своїх співвітчизників у рамках кримського марафону, були зібрані кошти біля будівлі суду в той час, як ішли судові засідання", - повідомив активіст "Кримської солідарності". 

Читайте також: Кримські "суди" у 2017 році оштрафували активістів на 5 млн рублів

Як повідомлялося, 18 грудня 2017 року в Криму пройшли засідання більш як 80 судів у справах так званих одиночних пікетувальників, що виступили з вимогою припинити переслідування кримських татар і мусульман і звинувачення на їхню адресу в тероризмі. Загальна сума штрафів становила близько мільйона рублів. Десятки тисяч людей у Криму після незаконного призначення окупантами штрафів підключилися до "кримського марафону" зі збору коштів. Упродовж першої доби акції було зібрано понад 2,5 тис. грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-