У соцмережах - кампанія проти знищення Бахчисарайського ханського палацу

У соцмережах - кампанія проти знищення Бахчисарайського ханського палацу

Фото
Укрінформ
У Мережі почалася кампанія протесту проти знищення Бахчисарайського ханського палацу під виглядом його «реставрації». 

Про це повідомляє Крим.Реалії

"Інтернет-громадськість наполягає: роботи на території колишньої резиденції кримських ханів мають бути негайно зупинені", - йдеться в повідомленні.

Кримські активісти просять користувачів соцмереж залишити скаргу на роботу російських реставраторів на сторінці ханського палацу у Facebook. Їхня головна вимога: жодних "реставраційних" робіт до приїзду у Бахчисарай експертів з ЮНЕСКО.

Читайте також: Нищук - про "реставрацію" Ханського палацу: РФ порушує міжнародні конвенції

"Будь ласка, висловіть свій протест з приводу знищення Бахчисарайського ханського палацу під виглядом його реставрації на сторінці КРУ "Бахчисарайський історико-культурний заповідник", - закликають активісти.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра культури України Тамара Мазур заявила, що Росія знищує культурну спадщину в Криму і незаконна реставрація Ханського палацу у Бахчисараї потребує негайної реакції і заходів до країни-окупанта.

Вона зазначила, що проблеми є щодо всіх пам'яток, що залишилися в Криму, але акцент, який робиться на Бахчисараї, пов'язаний з тим, що "там відбуваються наймасштабніші роботи на сьогодні і вони здебільшого порушують принципи реставрації".

Фото: Edem Dudakov / Courtesy Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-