Окупанти призвали в армію РФ близько 5 тисяч кримчан - правозахисниця

Окупанти призвали в армію РФ близько 5 тисяч кримчан - правозахисниця

Укрінформ
Російські окупанти станом на кінець 2017 року призвали на строкову службу в армію РФ близько 5 тисяч кримчан.

Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії заявила член Кримської правозахисної групи Ірина Сєдова.

За її словами, спостерігається тенденція до збільшення кількості призовників. Крім того, на півострові почали порушувати кримінальні справи про ухилення від служби в російській армії.

"Ми зараз розробляємо рекомендації, як діяти в подібних ситуаціях. Головна лазівка – не ставати на військовий облік, тоді відкриють лише адміністративну справу. Правда, зробити це складно, тому що на облік масово ставлять і школярів, і студентів. Так, у колишньому ТНУ, нинішньому "Кримському федеральному університеті", навіть не видають дипломи без військового обліку", – зазначила Сєдова.

Читайте також: "Екс-міністру" окупованого Криму Михальчевському оголосили підозру

Більш того, підкреслила правозахисниця, в соцмережах співробітники кримських військкоматів знаходять молодих людей, які виїхали на материкову Україну, і погрожують їм розшуком.

"В самому Криму призов в армію виставляють як свято, і багато хто обманюється, а потім страждає від нестерпних умов", – заявила Сєдова.

Кримська правозахисна група звернулася до кримчан із проханням повідомляти про факти призову на строкову службу в російську армію з території анексованого півострова.

Після анексії Криму російська влада проводить набір кримчан у ряди своєї армії. Багато масових заходів на півострові супроводжуються пропагандою служби в Збройних силах Росії. Кримчан закликають на службу в російську армію всупереч міжнародному законодавству та рішенням Генасамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-