У Краснодарському СІЗО кримчанина Сірука піддають тортурам

У Краснодарському СІЗО кримчанина Сірука піддають тортурам

Укрінформ
Кримський адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що кримчанина Вадима Сірука піддають тортурам у Краснодарському СІЗО Росії.

Співробітники ОМОН били його по голові та ногах.

Про це адвокат написав на своїй сторінці у Facebook.

"Інформація з Краснодарського СІЗО - Вадиму Сіруку співробітники ОМОН завдавали ударів по голові та ногах. Це доповнення до інформації, яка була тиждень тому... Я прошу колег не залишатися осторонь!", - написав Курбедінов.

За його словами, усе це відбувалося до відвідування СІЗО членами Громадської наглядової комісії.

Читайте також: Колишньому "міністру охорони здоров'я Криму" сьогодні вручать підозру

Як раніше повідомляв Укрінформ, над кримськими мусульманами Емір-Усеїном Куку і Вадимом Сіруком, які були етаповані з Криму до Ростову-на-Дону, в СІЗО Краснодара знущаються, у зв'язку з чим адвокат Олександр Попков звернувся в Громадську наглядову комісію.

4 грудня 2017 року у Сімферополі на виїзному засіданні Ростовський окружний військовий суд подовжив арешт до 27 травня 2018 року фігурантам «ялтинської справи Хізб ут-Тахрір» Мусліму Алієву, Еміру-Усеїну Куку, Вадиму Сіруку, Енверу Бекірову, Рефату Алімову та Арсену Джеппарову (їм загрожує до 20 років позбавлення волі). Рішенням «суду» їх етапували із Сімферополя до Ростова, де мало відбутися попереднє судове засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-