Чийгоз і Умеров позиваються до Кремля

Чийгоз і Умеров позиваються до Кремля

Укрінформ
Адвокат заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров Микола Полозов подав позови до адміністрації президента Росії Володимира Путіна. 

Про це адвокат повідомив у Twitter.

"Подав два адміністративні позови до адміністрації президента Путіна від імені Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова з вимогою надання інформації про укази про помилування", - поінформував Полозов.

Адвокат наголосив, що засекречування указів про помилування суперечить ч. 2 ст. 24 Конституції РФ.

Читайте також: Справа 26 лютого: обвинувачення назвало Чийгоза "організатором безладів"

Як повідомлялося, 25 жовтня 2017 року Росія несподівано звільнила заступників голови Меджліса Умерова і Чийгоза, передавши їх Туреччині, після чого вони прибули до Києва. За даними турецького телеканалу Haberturk, уряд Туреччини обміняв Чийгоза і Умерова на двох росіян, обвинувачених у шпигунстві.

Разом з тим адміністрація президента РФ на запит адвокатів Чийгоза і Умерова про надання відомостей щодо підстав вивезення їхніх підзахисних з Криму відповіла, що це інформація "з обмеженим доступом".

Чийгоз був затриманий у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будинком Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Його звинуватили в організації масового безладдя і засудили до 8 років колонії. Умеров був засуджений до двох років колонії-поселення за звинуваченням у "закликах до порушення територіальної цілісності РФ" за вислів в ефірі телеканалу ATR про те, що "Крим - це Україна".

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-