Правозахисники документують всі злочини російської влади в Криму

Правозахисники документують всі злочини російської влади в Криму

Укрінформ
Українські та міжнародні правозахисні організації документують факти порушення прав людини в Криму для майбутніх справ у міжнародних судах.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу заявила голова правління "Кримської правозахисної групи" Ольга Скрипник.

"Ми показуємо Путіну, що насправді всі його злочини, всі злочини російської влади в Криму зараз документуються правозахисниками - як українськими організаціями, як наша, Крим SOS, так і міжнародними - Human Rights Watch, Amnesty International Україна. І це не просто документування, ми це робимо саме для того, щоб притягнути колись Путіна до відповідальності в рамках міжнародного кримінального суду, щоб потім люди, які відповідальні за порушення, були притягнені до відповідальності на міжнародному рівні", - сказала вона.

Читайте також: Українка в окупованому Криму отримала умовний термін за пости в соцмережах

Правозахисниця зазначила, що всі акції, які стосуються теми захисту прав людини в Криму, нагадують російському президенту та російській владі Криму, що про ці проблеми не просто говорять, а документують для подальшого використання в судах, зокрема у Міжнародному суді справедливості ООН.

Як повідомляв Укрінформ, під час акції 26 грудня 2017 року "Несвяткові подарунки Путіну" правозахисники відправили посилку зі звітами про порушення прав людини в анексованому Криму до адміністрації російського президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-