В Укрінформі підбили підсумки кримськотатарської дитячої акції

В Укрінформі підбили підсумки кримськотатарської дитячої акції "Єдність у мові"

Укрінформ
У вівторок в Укрінформі відбувся фінал просвітницької акції для кримськотатарських дітей "Тільде бирлик" ("Єдність у мові").

Її організатори - Міністерство інформаційної політики України та Меджліс кримськотатарського народу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На акції "Тільде бирлик" ("Єдність у мові") діти разом з батьками вирізали з паперу серця і писали на них рідню мовою слова, які їх пов'язують з Кримом. Сьогодні ми бачимо тут серця, на яких написано "сербест" (свобода), "Ватан" (Батьківщина), "аіле" (сім'я), "авдет" (повернення), "бирлик" (єдність"), - розповіла перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

Читайте також: В окупованому Криму знову проходять обшуки

За її словами, незважаючи на те, що в Криму є школи, де вивчають кримськотатарську мову та офіційно він визнаний там однією з державних мов, "з політичного погляду кримськотатарська мова зазнає утисків і не є вільною на 100 відсотків".

Як зазначила Джапарова, сьогодні у дітей, які живуть зі своїми батьками на материковій частині України, не дуже багато можливостей вивчення кримськотатарської мови. Тому, вважає вона, такі акції об'єднують дітей, а також прищеплюють їм патріотизм і любов до рідної мови.

Всього у фінальній акції взяли участь близько 20 дітей, і всі вони отримали у подарунок книги кримськотатарською мовою.

В Укрінформі вітали фіналістів кримськотатарської дитячої акції "Єдність у мові" / Фото Олени Худякової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-