Справа 26 лютого: обвинувачення назвало Чийгоза

Справа 26 лютого: обвинувачення назвало Чийгоза "організатором безладів"

Укрінформ
На засіданні підконтрольного Кремлю Центрального районного суду 25 грудня у «справі 26 лютого» прокурор оголосив нову, вже третю, редакцію обвинувального висновку.

Як повідомляє Крим.Реалії, у документі йдеться, що заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз є «організатором масових безладів» під Верховною Радою Криму.

Згідно з озвученими відомостями обвинувального висновку, підсудні Алі Асанов, Мустафа Дегерменджи, Ескендер Емірвалієв, Талят Юнусов та Ескендер Кантеміров, підкоряючись «вимогам, які передавало керівництво Меджлісу, грубо порушували громадський порядок, супроводжуючи свої дії насильством».

Наступне засідання у «справі 26 лютого» заплановане на 11 січня 2018 року.

Читайте також: Не всі росіяни готові жити у "ваті" - Чийгоз

У 2015 році розпочався суд над групою кримськотатарських активістів за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля стін будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Їх звинувачують в участі у масових безладів.

Пізніше суд розділив «справу 26 лютого» на дві: окремо - по одному з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтему Чийгозу, і окремо по інших фігурантах процесу - Алі Асанову, Мустафі Дегерменджи, Ескендеру Кантемірову, Таляту Юнусову, Ескендеру Емірвалієву, Арсену Юнусову та Ескендеру Небієву.

Читайте також: Стало відомо, хто голосував проти резолюції ООН щодо Криму

Російська влада 25 жовтня звільнила засуджених в Криму заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова і передала їх Туреччині, пізніше Умеров і Чийгоз приїхали в Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-