У Києві пройде конференція щодо сфери культури в анексованому Криму

У Києві пройде конференція щодо сфери культури в анексованому Криму

Укрінформ
Міжнародна конференція "Крим 2014-2017: анексована культура" відбудеться 27 грудня в Національному музеї історії України в Другій світовій війні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури, яке разом з Українським центром культурних досліджень за участі Меджлісу кримськотатарського народу є організатором заходу.

"Конференція проводиться з метою обміну інформацією та аналізу стану сфери культури, а також забезпечення прав громадян в сфері культури в анексованому Криму", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, під час дискусії планується обговорити низку питань, зокрема про музейні колекції та музейний фонд України під окупацією; проблеми забезпечення захисту культурної спадщини; мовну політику окупаційної влади; порушення прав людини у сфері культури в Криму в 2014-2017 роках, археологічні розкопки на півострові у цей період.

Читайте також: В Києві пройде акція для дітей, присвячена кримськотатарській писемності та культурі

Конференція відбудеться у форматі панельної дискусії. Планується Skype-включення з Криму.

У рамках конференції о 13:00 відбудеться брифінг, присвячений стану культури та забезпечення прав у сфері культури на території автономної республіки Крим. Очікується, що в ньому візьмуть участь міністр культури Євген Нищук; народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров; народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-