Кримського татарина, що оголосив голодування, запроторили в одиночну камеру СІЗО

Кримського татарина, що оголосив голодування, запроторили в одиночну камеру СІЗО

Укрінформ
Заарештованого у «справі вимагачів» Асана Чапуха, який переніс у СІЗО інсульт і оголосив на знак протесту голодування,  помістили в одиночну камеру.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

"Сьогодні надійшла інформація, що для обмеження можливості спілкування з іншими, його переводитимуть в одиночну камеру. Для хворого Асана Чапуха, якому в камері допомагали переміщатися сусіди по камері, по суті це нові тортури", - повідомив Смедляєв.

На його думку, силовики "вирішили фізично позбавитися від тих, кого назвали злочинцями".

"Очевидно, що силовики, розуміючи безрезультатність своєї провокації з нібито вимагачами грошей, вирішили фізично позбавитися від тих, кого вони назвали злочинцями. Одного з кримськотатарських активістів Бекіра Дегирменджі довели в тюремних застінках до втрати свідомості і вже потім перевели у відділення реанімації. Іншого кримськотатарського активіста Асана Чапуха довели до інсульту, внаслідок чого у нього частково паралізувало ліву руку і ногу, проте замість медичного обстеження і лікування в лікарні його тримають у камері, де він оголосив голодування", - написав активіст.

Читайте також: Затриманий в окупованому Криму активіст Чапух оголосив голодування

Раніше Укрінформ повідомляв, що Чапух, якого суд окупованого Криму відправив під арешт до 15 січня, в СІЗО пережив мікроінсульт. Адвокат вимагав негайної госпіталізації Чапуха і покарання співробітників слідчого ізолятора за бездіяльність, втім, ніяких медичних обстежень і лікування не проводиться. У зв'язку з цим 20 грудня 65-річний  Чапух оголосив голодування.

5 грудня "верховний суд" окупованого Криму залишив у силі рішення про арешт 65-річного кримського татарина Чапуха. Згідно з рішенням, він залишиться в СІЗО до 15 січня.

Фото: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-