Мій батько ні в кого не вимагав гроші та не погрожував - дочка Дегерменджі

Мій батько ні в кого не вимагав гроші та не погрожував - дочка Дегерменджі

Укрінформ
У Київському кримському домі пройшов вечір солідарності з сім'єю кримськотатарських активістів Дегирменджі, де окупантами арештовані і батько, і син.

Під час прямої лінії Києва з Кримом дружина заарештованого Бекіра Дегерменджі розповіла, що стан здоров'я її чоловіка "стабільно тяжкий", що його перевели із реанімації і розмістили у коридорі пульмонології, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі Бекір Дегерменджі переведений із реанімації до пульмонологічного відділення. Його стан стабільно тяжкий. За словами лікаря, він дуже слабкий і йому продовжують робити уколи. Оскільки у пульмонології немає місць, він перебуває у коридорі, за ширмою, і його охороняють троє охоронців", - розповіла Аліє Дегирменджі.

За її словами, лікарі намагаються зняти набряк легенів, але не роблять жодних прогнозів, тому що "через ослаблений стан картина може змінитися у будь-який момент".

"Зараз дуже важливою є кваліфікована допомога, тому що все було настільки затягнуте. Скільки ми не говорили, що його потрібно покласти до лікарні, нам стверджували, що стан задовільний і лише після того, як він втратив свідомість, вони його вивезли до реанімації", - повідомила дружина заарештованого.

Дочка і сестра заарештованих Мавіле Дегирменджі, яка приїхала на зустріч у Кримський будинок у Києві, заявила, що у Криму страждає не лише її родина, але і весь кримськотатарський народ.

"Те, що сталося із нашою родиною, те, що відбувається з усіма кримськими татарами - це прямий тиск на весь народ. Коли заарештували мого брата (Мустафа Дегерменджі проходить у справі "26 лютого" - ред.), я думала, що вони на цьому зупиняться, коли його відпустили під домашній арешт, ми думали, що все закінчиться, і цей біль, і трагедія оминули нас сьогодні. Але як виявилося, Росії мало мого брата і вони вирішили заарештувати мого батька, звинувативши його у тому, що він вимагав гроші у громадянина Туреччини", - розповіла дівчина.

За словами Мавіле, її батько не висловлював жодних погроз, а лише намагався мирно переконати громадянина Туреччини у тому, що потрібно повернути гроші, які він давно заборгував 82-річній Веджіє Кашці.

"Я була свідком того, як мій батько розмовляв із цією людиною, паном Юсуфом Айтаном. Я можу вас запевнити зі стовідсотковою гарантією, що мій батько не погрожував цій людині, що не ображав його. Хто більш-менш знає мого батька, той ні за що не повірить, що він міг би вимагати гроші, а ще гірше - погрожувати людині. Те ж саме я можу сказати і про інших фігурантів цієї справи - Руслана Трубача, Кязіма Аметова і Асана Чапуха", - зазначила дочка і сестра заарештованих.

Читайте також: МЗС вимагає від окупанта Криму надати медичну допомогу Дегерменджі

На її думку, вся річ у тому, що "весь наш народ перебуває під прицілом". Разом із тим, вона висловила надію, що спільними зусиллями ситуація у Криму зміниться на краще.

Як повідомлялося, 23 листопада у Криму пройшли обшуки і затримання активістів. Затримані Бекір Дегирменджі, Асан Чапух, Руслан Трубач і Кязім Аметов заарештовані на два місяці. У день їхнього затримання силовики намагалися затримати і ветерана національного руху кримських татар Веджіє Кашку, якій стало зле, по дорозі до лікарні вона померла. Під час "суду" Бекіру Дегирменджі, який страждає на бронхіальну астму, стало зле. Але не зважаючи на "швидку" і кисневу маску інвалід 3 групи був взятий під арешт. У камері його стан погіршився, однак співробітники Сімферопольського СІЗО не зверталися до лікарів, поки Дегирменджі не знепритомнів.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-