Суд заарештував кримського сепаратиста на два місяці

Суд заарештував кримського сепаратиста на два місяці

Укрінформ
Затриманому представнику «Самооборони Криму», який у 2014 році здійснював підривну діяльність проти України, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомилау Фейсбуці прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган 

"Прокуратура Автономної Республіки Крим здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке розслідується слідчим відділом ГУ Нацполіції в АР Крим та м. Севастополі, за фактом незаконних дій громадянина, який будучи учасником збройного формування так званої «Самооборони Криму», з метою зміни меж території та державного кордону України, на початку березня 2014 року надав іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Ухвалою слідчого судді Приморського райсуду Одеси від 18.12.2017 підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці без можливості внесення застави", - йдеться у повідомленні.

За інформацією ГПУ, затриманий представник "Самооборони Криму" з метою розпалювання сепаратистських настроїв серед населення АРК, спільно з групою невстановлених осіб проводив агітаційну діяльність, направлену на вихід зі складу України Автономної Республіки Крим та м. Севастополя і приєднання вказаної території до Російської Федерації, а також брав активну участь у захопленні адміністративних будівель органів влади та місцевого самоврядування, створював умови для проникнення на територію півострову Крим представників спеціальних підрозділів військових сил РФ.

Читайте також: Суд у Криму "пом'якшив" вирок журналісту Семені

У ході досудового розслідування останньому повідомлено про підозру щодо вчинення злочину, передбачено ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України, його оголошено в розшук та відповідно до ухвали слідчого судді отримано дозвіл на затримання з метою приводу і обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На виконання вказаного рішення 15.12.2017 громадянина затримано у м. Дніпро та доставлено до Приморського районного суду м. Одеси.

На даний час досудове розслідування триває.

Фото: Лариса Сарган, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-