Нову сфабриковану справу проти Балуха відправили до

Нову сфабриковану справу проти Балуха відправили до "суду"

Укрінформ
В окупованому Криму слідство щодо нового обвинувачення проти українського активіста Володимира Балуха завершено. Матеріали справи спрямовуються до "суду".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав адвокат Балуха Дмитро Дінзе.

"Завершилося попереднє слідство у кримінальній справі Балуха, вчора підписали протокол ознайомлення з матеріалами справи. Справа йде до суду", - повідомив Дінзе.

За його словами, у рамках кримінальної справи відмовили у притягненні до кримінальної відповідальності співробітника ІТУ, який спровокував конфлікт з підзахисним.

Як повідомлялося, 6 грудня Володимиру Балуху висунули нове звинувачення, вручивши йому постанову про притягнення як обвинуваченого за ч. 2 ст. 321 КК РФ (Дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). Звинувачення висунули у рамках кримінальної справи, відкритої під час утримання активіста у СІЗО Сімферополя. Раніше у цій справі Володимира звинувачували за ст. 318 КК РФ (Застосування насильства відносно представника влади).

На думку експертів Кримської правозахисної групи, заміна статті у звинуваченні призводить до більш серйозних наслідків для українця. Ймовірність того, що у рамках цієї кримінальної справи його знову відправлять до СІЗО, досить велика.

Нову кримінальну справу проти Балуха завели у серпні 2017 року після того, як він і його адвокат подали скаргу до поліції на незаконні дії начальника Раздольненського ІТУ Валерія Ткаченка, який ображав та вдарив українця. У відповідь Ткаченко подав свою скаргу на Балуха і 22 серпня 2017 року Слідчий комітет РФ порушив проти нього кримінальну справу.

Читайте також: ФСБшники не з'явилися на допит у справі Балуха

Переслідування українського активіста у Криму здійснюється з 2016 року після того, як Балух відмовився знімати з даху свого будинку прапор України. 8 грудня 2016 року він був затриманий за звинуваченням нібито у зберіганні на горищі свого дому 90 патронів та кількох тротилових шашок.

У серпні 2017 року окупаційний "суд" ухвалив вирок українському активістові - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Після апеляційної скарги вирок Балуху був скасований, справу відправили на повторний розгляд. "Суд" обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 4 грудня. 1 грудня політв'язня випустили з СІЗО під домашній арешт.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-