Чийгоз і Умеров взяли участь в акції

Чийгоз і Умеров взяли участь в акції "Мій Крим" у Чернігові

Укрінформ
Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров взяли участь у заключному заході патріотичної акції "Мій Крим", яка відбулася у Чернігові.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив в. о. директора Чернігівського обласного молодіжного центру Вадим Антошин.

"Чийгоз і Умеров були не тільки учасниками нашої акції, а й співорганізаторами - вони привезли з собою делегацію кримськотатарського культурного центру (в тому числі, танцювальний колектив) у кількості 50 чоловік. І навіть заради цього відклали поїздку в ООН", - поінформував він.

За словами Антошина, представники кримськотатарського народу цілий день у неділю спілкувалися з чернігівськими школярами в обласному Палаці дітей та юнацтва і музичній школі ім. Вільконського. А в Молодіжному центрі разом з усіма учасниками акції переглянули документальний фільм Ігоря Піддубного "Крим - курорт суворого режиму" та оглянули підготовлені виставки: передислокованого з Криму Державного науково-випробувального центру ЗСУ, майстрів декоративно-прикладного мистецтва та художників, переможців конкурсу дитячих та юнацьких малюнків "Мій Крим", фотографій минулорічної акції.

Загалом же акція "мій Крим", додав Антошин, проходила 18 днів і охопила практично всю область. У навчальних закладах демонструвався вищезгаданий фільм Піддубного, проводилися патріотичні флеш-моби, майстер-класи (в тому числі з приготування страв кримськотатарської кухні), виставки малюнків. У храмах УПЦ Київського патріархату відбулися молебні про захист тих, хто потерпає в Криму від дій окупантів, і за повернення Криму у свою домівку - Україну.

Читайте також: Чийгоз заявляє про "ігри" у Раді Європи з метою повернути Росію

Патріотична акція "Мій Крим" проходила на Чернігівщині вже вдруге. Торік її відвідував голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Організовують захід громадська організація "Кримська громада", обласний молодіжний центр та Чернігівська ОДА. За словами Антошина, Чернігівщина - єдиний регіон України, де проводиться така акція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-