Стан Дегірменджі у кримському СІЗО вкрай тяжкий - адвокат

Стан Дегірменджі у кримському СІЗО вкрай тяжкий - адвокат

Відео
Укрінформ
Адвокат Едем Семедляєв заявив про тяжкий стан здоров'я Бекіра Дегірменджі, заарештованого за надуманим обвинуваченням у здирництві. Йому необхідна термінова госпіталізація і вентиляція легенів.

Відео із заявою адвоката Семедляєва розмістила "Кримська солідарність"

"Бекір Дегірменджі знаходиться в СІЗО в дуже тяжкому стані, оскільки у нього астма. Він інвалід 3-ї групи за даним захворюванням. Побачити його не вдалося, тому що його не змогли вивести, він лежить під крапельницею", - повідомив адвокат.

За його словами, співкамерники підзахисного розповіли, що він четверту ніч не спить, тому що не може лежати - в горизонтальному положенні йому стає зле.

Читайте також: "Суд" в Криму залишив татарина у СІЗО попри “швидку” і кисневу маску

"Я написав ряд скарг як начальнику СІЗО, так і в медсанчастину для того, щоб його терміново перевели до спеціалізованого лікувального закладу для термінового надання медичної допомоги, а саме йому потрібна вентиляція легенів", - повідомив адвокат.

Як повідомлялося, 6 грудня "суд" в окупованому Криму відхилив апеляцію на арешт Бекіра Дегірменджі, незважаючи на важкий стан його здоров'я. Затриманому викликали швидку і весь процес він перебував у кисневій масці.

23 листопада у Криму пройшли обшуки і затримання активістів. Затримані Бекір Дегірменджі (його син Мустафа Дегірменджі проходить по "справі 26 лютого"), Асан Чапух (який переніс у СІЗО мікроінсульт), Руслан Трубач і Кязім Аметов заарештовані на два місяці. Того дня обшук зі спробою затримання відбувся і у ветерана національного руху кримських татар Веджіє Кашки, якій стало зле, і по дорозі до лікарні вона померла.

Фото: Антон Наумлюк (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-