Кримському татарину, який спостерігав за обшуком,

Кримському татарину, який спостерігав за обшуком, "шиють" участь в мітингу

Укрінформ
В окупованому Криму Рустему Османову, якого в понеділок вивезли невідомі без пояснення причин, пред'являють "участь у несанкціонованому мітингу".

Про це повідомив адвокат Рустем Кямілєв у відео, яке розмістила в Facebook "Кримська солідарність".

"Сьогодні невідомі люди в цивільному приїхали до Рустема Османова - жителя 7-го мікрорайону міста Бахчисарая і, як вони сказали, запросили його у відділок поліції для складання адмінпротоколу. Хоча йому вони про це не говорили, коли запрошували", - розповів адвокат.

За його словами, в поліції на Османова складено протокол за статтею 20.2 частина 6.1 - це участь в несанкціонованому мітингу. Сьогодні ж, орієнтовно на 16 годину запланований "суд" у цій справі.

Біля будівлі РВВС у Бахчисараї, де знаходиться Османов, зібралися люди, чекаючи результатів "візиту" кримського татарина до силовиків.

За словами Ескендера Люманова, одного з товаришів затриманого, Рустема переслідують тільки за те, що навесні цього року він стояв біля будинку свого товариша Сейдамета, у якого проходив обшук.

"Виходить, за законами цієї держави заборонено виражати підтримку і ось тепер хлопця допитують і, найімовірніше, судитимуть і призначать штраф, у кращому разі. Від нас хочуть добитися, щоб ми тихо сиділи по своїх домівках і плювали, що наших одноплемінників кримських татар лякають і репресують", - сказав Люманов.

Читайте також: У Бахчисараї без пояснень забрали кримського татарина

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок бахчисарайця Рустема Османова без пояснення причин вивезли в невідомому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-