Справа Хізб ут-Тахрир: сьогодні

Справа Хізб ут-Тахрир: сьогодні "суд" розгляне продовження арешту 5 фігурантам

Укрінформ
В окупованому Криму підконтрольний Росії "Верховний суд" в п'ятницю, 8 грудня, розгляне клопотання слідства про продовження терміну утримання в СІЗО фігурантам сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрир».

Про це повідомляє проект "Крим.Реалії".

«Підконтрольний Росії Верховний суд Криму розгляне клопотання слідству про продовження терміну утримання в СІЗО фігурантам сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрир» Айдеру Саледінову, Рустему Ізмаїлову, Емілеві Джемаденову, Узаїру і Теймуру Абдуллаєвим. Судові засідання призначені з 10:00 за місцевим часом», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя 7 грудня продовжив на три місяці арешт трьом затриманим 12 жовтня у Бахчисараї фігурантам «справи Хізб ут-Тахрир» Сейрану Салієву, Мемету Белялову і Тимуру Ібрагімову. 6 грудня суд продовжив до 9 березня термін утримання під вартою трьом фігурантам цієї справи: Ернесу Аметову, Марлену Асанову і Серверу Зекірьяєву.

Читайте також: У СІЗО кримський татарин Чапух пережив мікроінсульт - адвокат

Після анексії Криму Росією на півострові ФСБ проводить регулярні затримання, обшуки і допити незалежних журналістів, кримськотатарських активістів, опозиційних і проукраїнських громадських діячів і представників релігійних меншин. Правозахисники називають ці дії російських силовиків політично мотивованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-