У СІЗО кримський татарин Чапух пережив мікроінсульт - адвокат

У СІЗО кримський татарин Чапух пережив мікроінсульт - адвокат

Укрінформ
Кримський татарин Асан Чапух, якого російський суд окупованого Криму відправив у СІЗО, пережив мікроінсульт.

Про це розповів його адвокат Айдер Азаматов, пише LB.ua.

"Сам він пересуватися не міг і йшов разом із сусідом по камері. Коли я запитав, що з ним сталося, він відповів, що вчора у нього був мікроінсульт і ніхто зі співробітників СІЗО не надав йому медичну допомогу. Йому відповідали, що потрібно письмово звертатися в санчастину", – розповів Азаматов.

За словами адвоката, він планує вимагати негайної госпіталізації Чапуха і покарання працівників слідчого ізолятора за бездіяльність.

"Неймовірно цинічне і недбале ставлення до людини у віці 65 років, яка просила допомоги у людей, які зобов'язані були її надати, але цього не зробили, не має залишитися без уваги громадськості, а винні у такій бездіяльності люди повинні отримати покарання за максимальною суворістю закону", - додав Азаматов.

Нагадаємо, 5 грудня, так званий "Верховний суд" окупованого Криму залишив у силі рішення про арешт 65-річного кримського татарина Асана Чапуха. Згідно з рішенням, Чапух залишиться в СІЗО до 15 січня.

Читайте також: "Суд" в Криму залишив татарина у СІЗО попри “швидку” і кисневу маску

Як повідомлялося, російські силовики в окупованому Сімферополі 23 листопада затримали кількох членів Меджлісу кримськотатарського народу за начебто "вимагання в особливо великому розмірі" у громадянина Туреччини. Зазначається, що затримання відбулося в кафе "Медобори" на вулиці Воровського біля Київського районного суду. За даними КримSOS, імена затриманих: Бекір Дегерменджі, Асан Чапух, Казим Аметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-