"Суд" у Криму відхилив апеляцію на арешт активіста

Укрінформ
"Суд" в окупованому Криму відхилив ще одну апеляційну скаргу захисту на арешт активіста у так званій "справі про вимагання в особливо великому розмірі".

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр.

"У середу, 6 грудня, окупаційний суд відхилив апеляційну скаргу захисту фігуранта "справи про вимагання" Руслана Трубача на тримання під вартою до 15 січня 2018 року", - йдеться в повідомленні Кримськотатарського ресурсного центру.

Там нагадали, що 24 листопада Київський районний "суд" Сімферополя заарештував на два місяці затриманих кримськотатарських активістів Бекіра Дегерменджи, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Казіма Аметова. Вирок, за яким вони залишаються під вартою до 15 січня 2018 року, ухвалили "судді" Київського районного суду Сімферополя Яніна Охота і Віктор Можелянський. Обоє знаходяться в переліку осіб, причетних до антиукраїнської й антидержавної діяльності на сайті "Миротворець".

Раніше Укрінформ повідомляв, що "суд" відмовив в апеляційній скарзі на арешт до 15 січня 2018 року Бекіра Дегерменджи, затриманого 23 листопада разом з іншими активістами, які обвинувачуються у "вимаганні в особливо великому розмірі". Того дня обшук зі спробою затримання пройшов і у ветерана національного руху кримських татар Веджиє Кашки, якій стало погано, і по дорозі в лікарню вона померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-