Окупанти вилучили у кримського татарина документи про

Окупанти вилучили у кримського татарина документи про "поляну протесту"

Відео
Укрінформ
У окупованому Криму під час обшуку у Фазила Ібраїмова вилучили патрони й документи на учасників "поляни протесту" у Сімферополі.

Про це йдеться у відео, опублікованому на сайті "Кримської солідарності".

"У мене свого часу був пістолет ПМС, який сьогодні знаходиться на зберіганні в магазині. Від нього залишалися патрони, вони їх вилучили. А шукали вони не зброю, шукали ісламську літературу, шукали документи на людей, які на масиві в Стрілецькому на "поляні протеста", там досі невирішені проблеми", - розповів Ібраїмов.

Він повідомив, що документи, які мають відношення до "поляни протесту" в Стрілецькому, де він є "старшим", під час обшуку у нього забрали. "У мене є звернення, листи, які ми писали. Ці документи шукали і дещо взяли. Сказали, що додатково запросять на допит", - сказав Ібраїмов.

Він також повідомив, що під час обшуку, який розпочався о 6-й годині ранку, його 85-річній родичці стало зле і довелося викликати швидку медичну допомогу.

Як вважає Ібраїмов, сьогоднішні обшуки й арешти кримських татар - це прояви боротьби проти кримськотатарського народу.

Читайте також: Окупанти знову прийшли з обшуками до кримських татар

"У Криму сьогодні заарештовують не "хізбів", не учасників "полян протесту", заарештовують саме кримських татар, це відбувається боротьба з кримськотатарським народом. Якщо мене завтра заберуть, це не означає, що я вчинив якесь правопорушення, а тому що я є кримським татарином, мусульманином, і це нікого не влаштовує", - заявив він.

Він уточнив, що очолювана ним "поляна протесту" з'явилася ще в 2005 році, і люди, які там побудували будинки, не хочуть їх залишати.

"Закони РФ діють тільки в Росії, але не в Криму. За російським законом, усі землі, де живуть сім'ї багатодітних і депортованих, (сім'ї – ред.) мають отримати їх, їм повинні були їх оформити, але вони цього не зробили. Там мешкають 42 сім'ї, одній російській сім'ї дали квартиру. Але кримські татари не хочуть залишати цю землю", - розповів він.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Залізничний районний «суд» Сімферополя заарештував 62-річного Ібраїмова на п'ять діб за спробу виступити на громадських слуханнях, присвячених будівництву житлового масиву «Кримська троянда» на місці «поляни протесту». Проте «влада» позбавила його слова і попросила поліцейських вивести активіста із зали. Виникла невелика сутичка, після якої Ібраїмова звинуватили в «непокорі законним вимогам поліції».

Житловий масив «Кримська троянда» планують побудувати на північно-східній околиці Сімферополя. Його проект презентувала будівельна фірма «Моноліт», що обіцяла побудувати 9 тисяч квартир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-