Міняти не можна помилувати: Кремль відмовився пояснити, як

Міняти не можна помилувати: Кремль відмовився пояснити, як "вийшли" Чийгоз і Умеров

Укрінформ
Адміністрація президента Росії Володимира Путіна не дала пояснень, на якій підставі були звільнені кримськотатарські лідери Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз.

Про це йдеться у відповіді адміністрації президента РФ на запит Умерова, який він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

"Надання відомостей, що Вас цікавлять, не є  можливим", - йдеться у документі.

За словами Умерова, відповідь від адміністрації Путіна було отримано в п'ятницю.

"На жаль, нічого не прояснилося. Я досі не знаю, на якій підставі мене "звільнили", чи "пробачили", чи "реабілітували", чи "обміняли", чи "помилували" ... Нам не відомо, чи є взагалі цей "указ". Може зовсім немає, а я числюся "в бігах"? А якщо він все ж є, чому мене з ним не ознайомили?" - зазначив Умеров.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Умеров відправив запит до Росії з проханням пояснити умови свого звільнення.

30 листопада турецький телеканал Haberturk повідомив, що турецький уряд обміняв двох заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова на двох росіян, обвинувачених у шпигунстві.

У вересні 2017 року Чийгоза було засуджено російським судом в окупованому Росією Криму до 8 років колонії суворого режиму за обвинуваченням в організації масових заворушень біля приміщення Верховної Ради Криму у Сімферополі 26 лютого 2014 року.

Читайте також: Туреччина обміняла Чийгоза і Умерова на російських агентів - ЗМІ

Умерова було засуджено до двох років колонії-поселення за обвинуваченням в "закликах до порушення територіальної цілісності РФ" за висловлювання в ефірі телеканалу ATR про те, що "Крим - це Укрина".

25 жовтня Росія звільнила Умерова та Чийгоза і передала їх Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-