Росія розмістить у Криму ще одну зенітну ракетну систему С-400

Росія розмістить у Криму ще одну зенітну ракетну систему С-400

Укрінформ
Росія має намір розмістити в окупованому Криму ще одну систему протиповітряної оборони (ППО) С-400 "Тріумф".

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Як відомо, у 2016 році Міноборони Росії перекинуло в окупований Крим зенітну ракетну систему С-400 "Тріумф". Система надійшла на озброєння гвардійського зенітного ракетного Севастопольського-Феодосійського полку. А у січні 2017-го генерал-лейтенант Віктор Севостьянов заявив, що в Криму розгорнуть ще один полк С-400.

За даними російських джерел, ЗРС дальньої дії С-400 "Тріумф" розробки і виробництва АТ "Концерн ВКО "Алмаз-Антей" призначена для високоефективного ураження літаків стратегічної і тактичної авіації, балістичних ракет, гіперзвукових цілей та інших засобів повітряного нападу в умовах радіоелектронного та інших видів протидії.

Читайте також: Окупанти завезли в Крим близько 300 тисяч росіян - Джемілєв

Система здатна на дальності до 400 км вражати аеродинамічні цілі, а також на дальності до 60 км балістичні цілі, що летять зі швидкостями до 4,8 км/с на висотах від кількох метрів до кількох десятків кілометрів.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Євросоюз і США ввели економічні санкції проти РФ за анексію Криму і втручання в конфлікт на сході України.

Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-