Двом фігурантам

Двом фігурантам "справи 26 лютого" окупанти продовжили домашній арешт

Укрінформ
Підконтрольний РФ суд Криму продовжив домашній арешт фігурантам «справи 26 лютого» Мустафі Дегерменджі та Алі Асанову до 7 лютого 2018 року.

Про це повідомляє "Крим. Реалії".

Як наголошується, в ході засідання Дегерменджі просив дозволити йому залишати будинок вдень, щоб вивозити маму для слідчих дій, пов'язаних із справою його батька Бекіра Дегерменджі, заарештованого 23 листопада, однак суд не дозволив.

Адвокат Тарас Омельченко також просив змінити запобіжний захід на підписку про невиїзд, але суд відмовив.

Як відомо, у 2015 році в окупованому Криму розпочався суд над групою кримськотатарських активістів за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля стін будівлі Верховної Ради АРК 26 лютого 2014 року. Їх обвинувачують в участі в масових заворушеннях.

Пізніше суд розділив «справу 26 лютого» на дві: окремо - щодо одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза, і окремо щодо решти фігурантів процесу - Алі Асанова, Мустафи Дегерменджі, Ескендера Кантемірова, Талята Юнусова, Ескендера Емірвалієва, Арсена Юнусова і Ескендера Небієва.

Читайте також: У Криму ФСБ РФ проводить спецоперацію проти Меджлісу і кримських татар

Російська влада 25 жовтня звільнила засуджених у Криму заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова і передали їх Туреччині. Згодом Умеров і Чийгоз приїхали до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-