СБУ відкрила справи на трьох севастопольських екс-депутатів

СБУ відкрила справи на трьох севастопольських екс-депутатів

Укрінформ
Головне управління Служби безпеки України в АР Крим під процесуальним керівництвом прокуратури за ухвалою слідчого судді розпочало спеціальне досудове розслідування стосовно ще трьох депутатів Севастопольської міської ради.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Правоохоронці встановили, що депутати 6 скликання, обрані на чергових виборах депутатів Севастопольської міськради у 2010 році, свідомо порушили Конституцію та інше українське законодавство. Слідчі СБ України задокументували завдану ними істотну шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України. Депутати міськради усвідомлювали, що Севастополь є невід'ємною частиною України, але проголосували за його «незалежність» та перейменування міської ради у «Законодательное собрание города Севастополя». Крім того, вони також голосували за створення так званої «Республіки Крим» та приєднання її до Російської Федерації», - йдеться у повідомленні.

Дії зловмисників слідчі СБУ кваліфікували за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Аваков розповів про "філософію двох рук", що нам рано чи пізно пропонуватиме Росія

Стосовно них триває спеціальне досудове розслідування, оскільки вони постійно проживають на території тимчасово окупованого Криму та перебувають у розшуку.

Загалом протягом 2017 року Служба безпеки України розпочала спеціальні досудові розслідування щодо одинадцяти депутатів Севастопольської міської ради за підозрою у вчиненні державної зради.

Наразі на сімох з них прокуратура вже затвердила обвинувальні акти, які скеровані на розгляд до судів.

Згідно з чинним законодавством вказаним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-