У Києві в 17-й раз пройшла акція

У Києві в 17-й раз пройшла акція "Де Ервін?"

Укрінформ
В понеділок у Києві під посольством РФ пройшла 17-а акція "Де Ервін?", у рамках якої активісти "КримSOS" знову заявили про те, що після окупації Криму пропали близько 50-ти осіб і про місце перебування 16-ти досі невідомо.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З боку окупаційної влади не ведеться жодного розслідування  щодо пропажі 16-ти осіб у Криму. Ми проводили акцію "Де Ервін?" у різних форматах: зверталися до співробітників посольства мовою глухо-німих, ставали на високі ходулі, щоб дотягнутися до людей у високих кабінетах. Сьогодні ми провели імпровізований перфоманс "Мені тільки запитати...", коли родичі марно намагаються дізнатися,  де зниклі люди", -  розповіла засновник громадської організації "КримSOS" Таміла Ташева.

За її словами, саме так: "Мені тільки запитати...", люди звертаються до слідчих у Криму або в Москві, щоб дізнатися, де їхній син, брат, батько, але їм нічого не говорять, лише годують обіцянками й навіть залякують.

"Тому ми не припиняємо наші акції і вийшли вже в 17-й раз", - зазначила Ташева.

Читайте також: Повернення РФ в ПАРЄ без виведення військ суперечить міжнародному праву - МЗС

Як вважає керівник громадської організації, у Криму, незважаючи на репресії, "росте протистояння режиму". 

"У Криму росте активізація кримськотатарського суспільства, виросла ціла плеяда різних активістів і ініціатив, зокрема "Кримська солідарність".  Люди щоразу, коли проходять обшуки, виходять до будинків і проводять онлайн-стрими, які журналісти, що працюють на материку, використовують у підготовці інформацій... Це позитивна тенденція.  Попри те, що небезпечно, вони виходять протистояти цьому режиму", - підкреслила Ташева.

Фото Центр інформації про права людини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-