Окупанти

Окупанти "закрили" усіх затриманих напередодні кримських татар

Відео
Укрінформ
Ще одному затриманому напередодні кримському татаринові - Кязиму Аметову "суд" на окупованому півострові обрав запобіжний захід - арешт до 15 січня 2018 року.

Про це в п'ятницю у відео, розміщеному Alimdar Crimean Solidarity розповів адвокат Еміль Курбедінов. 

"Моєму підзахисному Кязиму Аметову обрали запобіжний захід у вигляді арешту строком на місяць і 23 дні - до 15 січня 2018 року. Підстави - що він може сховатися, вплинути на свідків, що він звинувачується у здирництві в групі осіб за змовою, із загрозами насильства", - повідомив Курбедінов.

За його словами, в матеріалах справи він не побачив жодного фактичного доказу тим звинуваченням, які висуває слідство.

Читайте також: З похорону кримськотатарської активістки прогнали представника Путіна

Адвокат просив "суд" обрати Аметову запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, оскільки на його утриманні знаходиться малолітня донька, але "суд" проігнорував це прохання.

"Суд не сприйняв наші аргументи і запобіжний захід був обраний, як усім іншим трьом підозрюваним у цій справі - арешт", - зазначив Курбедінов.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада в Криму відбулися обшуки і затримання активістів. Затримані силовиками кримські татари Бекір Дегірменджі, Руслан Трубач і Асан Чапух заарештовані на два місяці. Обшук зі спробою затримання пройшов і у ветерана національного руху кримських татар Веджіє Кашки, якій стало зле й дорогою до лікарні вона померла.

Фото: Крим.Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-