З похорону кримськотатарської активістки прогнали представника Путіна

З похорону кримськотатарської активістки прогнали представника Путіна

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму відбувся похорон ветерана кримськотатарського руху Веджіє Кашки, яка померла напередодні після спроби її затримання силовиками. В останню путь жінку проводжали, за різними даними, від трьох до п'яти тисяч людей.

Про це свідчить відео організації "Кримська солідарність"

Під час похорону стався конфлікт з колишнім главою Сакського регіонального меджлісу, а нині "заступником постійного представника президента РФ у Криму" Ескендером Біляловим. 

Читайте також: Росія коїть у Криму воєнний злочин - Джапарова

Люди заявили коллаборанту, який прийшов до будинку Кашки, щоб він покинув похорон, і Білялов під крики "Саткъын" (зрадник) пішов.

Як повідомляв Укрінформ, в четвер, 23 листопада, окупанти в Криму провели обшуки у будинках кримських татар і затримали активістів Бекіра Дегірменджи, Асана Чапуха, Кязіма Аметова. У п'ятницю "суд" заарештував їх на два місяці. Спочатку силовики звинуватили їх у вимаганні грошей у громадянина Туреччини, потім заявили, що під час обшуку у них, мовляв, виявили зброю, наркотики і заборонену літературу.

На місці спецоперації силовиків ветеранові національного руху кримських татар 82-річній Веджіє Кашці при спробі затримання стало зле і дорогою до лікарні вона померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-