Чергова хвиля репресій у Криму: МЗС закликає посилити тиск на Росію

Чергова хвиля репресій у Криму: МЗС закликає посилити тиск на Росію

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку із злочинними діями російської окупаційної влади в Автономній Республіці Крим.

А також через чергову хвилю незаконних обшуків і затримань, які призвели до смерті легендарної кримськотатарської активістки, ветеранки кримськотатарського національного руху Веджіє Кашки. Про це йдеться у заяві МЗС, оприлюдненій 24 листопада.

"Майже щоденні обшуки і затримання кримськотатарських та українських активістів, продовження залякувань та переслідувань опонентів окупації та представників Меджлісу кримськотатарського народу є свідченням системної злочинної політики Кремля на окупованих українських територіях", - зазначається у документі. 

Читайте також: Вбивчий обшук: у Криму ховають літню активістку

У МЗС наголосили, що окупаційна влада держави-агресора підступно та систематично порушує свої зобов’язання як держави-окупанта, як сторони Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, а також наказ Міжнародного Суду ООН від 19.04.2017, яким Росію було зобов’язано, зокрема, припинити обмеження прав кримськотатарської спільноти зберігати свої представницькі інституції, включаючи Меджліс кримськотатарського народу. 

"Закликаємо міжнародних партнерів посилити політичний, економічний та санкційний тиск на державу-агресора для того, щоб захистити населення півострова від цілеспрямованих знущань і переслідувань з боку кремлівського окупаційного режиму, припинити жахливі злочини та прискорити деокупацію Автономної Республіки Крим та міста Севастополь",  - нагосили у зовнішньополітичному відомстві. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-