Російські силовики

Російські силовики "віджали" авто у кримськотатарського активіста

Укрінформ
Затриманий 19 листопада в Сімферополі кримськотатарський активіст Алімдар (Руслан) Бєлялов розповів, що його машину заарештували.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на сторінку Бєлялова у Facebook

За словами активіста, увечері 19 листопада він зміг повернутися додому.

«Вони (силовики – ред.) схиляли мене до того, що автомобіль викрадений. Хотіли, щоб я поїхав до райвідділу і пояснив. На що я сказав, що нікуди не поїду, поки не приїде адвокат. Після розмови з адвокатами вони перестали мене кликати до відділення», – розповів Бєлялов.

Читайте також: Активісти в Криму сплатили окупантам 150 тисяч штрафу монетами по 10 рублів

Активіст пов’язує затримання зі своєю діяльністю в громадському русі «Кримська солідарність». Він також нагадав, що після обшуку 8 листопада у нього зникли три тисячі доларів США.

За повідомленням об’єднання «Кримська солідарність», Руслана Бєлялова вдень 19 листопада затримали російські силовики в окупованому Сімферополі. Причиною затримання вони назвали підозру у тому, що автомобіль, на якому пересувався активіст, був викрадений.

Російські силовики в Криму поки цю подію не коментували.

В «Кримській солідарності» вважають затримання Бєлялова вдень 19 листопада «тиском на соціально і політично активних мусульман Криму».

Як повідомляв Укрінформ, на початку листопада в окупованому Криму було проведено чергові масові обшуки в будинках кримських татар, в тому числі й у домі активіста кримськотатарського національного руху Алімдара Бєлялова, який проживає в м. Ескі-Кирим (Старий Крим). Під час обшуку в його будинку були вкрадені особисті заощадження господарів у сумі 3000 доларів США і 60 000 російських рублів.

Фото: @crimeansolidarity

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-