Населення Татарстану підтримує позицію Кремля щодо Криму – журналіст

Населення Татарстану підтримує позицію Кремля щодо Криму – журналіст

Укрінформ
Більшість населення Республіки Татарстан, яка входить до складу Російської Федерації, отруєна російською пропагандою та підтримує позицію Кремля, в тому числі відносно Криму.

Про це розповів у середу в Вашингтоні директор татарсько-башкирської служби Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Рім Гілфанов, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується громадянського суспільства та активістів (у Татарстані – ред.), нічого не змінилося, вони продовжують висловлювати підтримку кримським татарам в їхній боротьбі за власну ідентичність в окупованому Криму. На рівні ж місцевої влади та, на жаль, серед більшості суспільства відчувається вплив Росії", - зазначив Гілфанов під час експертної дискусії "Етнічні меншини в Росії після Криму: татарський фактор".

Читайте також: На Донбасі воювали близько півтисячі найманців з Татарстану — ЗМІ

Журналіст зазначив, що татарська служба "Радіо Вільна Європа", яка працює з початку заснування радіостанції в 1953 році, раніше передавала в короткохвильовому діапазоні, проте нещадно почала "глушитися". Тож населення "мало небагато можливостей отримувати правдиву інформацію в радянський період, й подібне відбувається зараз", - підкреслив Гілфанов.

"Більшість татарського населення зазнає значного впливу офіційної пропаганди, люди переважно дивляться російське телебачення, й насправді в регіоні не залишилось вільних медіа", - зауважив він.

Натомість, акцентував журналіст, у цивілізованому світі російські пропагандистські медіа мають вільний доступ до ефіру, наприклад у Сполучених Штатах та інших країнах Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-