Окупанти затримують кримських татар за підозрами у пошкодженні газопроводів і ЛЕП

Окупанти затримують кримських татар за підозрами у пошкодженні газопроводів і ЛЕП

Укрінформ
Після повідомлення про аварію на газопроводі в Криму почалися незаконні затримання кримських татар. Серед затриманих і брат політв'язня Емір-Усеїна Куку, Ебазер Куку.

Про це Ебазер Куку розповів Кримській правозахисній групі.

"Я прийшов додому й побачив у власному дворі незнайомих людей, деякі з них були у поліцейській формі, інші - у цивільному одязі. Мені вони сказали, щоб я взяв паспорт, одягнувся й поїхав з ними в ялтинське управління поліції", - повідомив затриманий кримчанин.

У поліції силовики без пояснення причин узяли у нього аналіз на ДНК. 

"Мені дали вушну паличку і сказали помазати собі у роті, за щокою", - пояснив чоловік.

Співробітники поліції сфотографували його біля лінійки зростання правопорушників і хотіли узяти у кримчанина відбитки пальців, але він зателефонував адвокатові. 

Після розмови із захисником Ебазер Куку заявив поліцейським, що вони не мають права затримувати його більш ніж на 3 години і давати відбитки пальців без адвоката він не буде.

За інформацією Ебазера, поліцейські, а саме співробітники кримінального розшуку, відпустили його тільки після того, як узяли детальні письмові пояснення про те, де він був і чим займався 31 жовтня 2017 року, також запитували про те, які в його власності є транспортні засоби і кого він знає з учасників заборонених у РФ організацій. 

Ебазер повідомив КПГ, що в поліції він побачив ще трьох кримських татар, у яких також намагалися узяти відбитки пальців, слину на ДНК і пояснювальні. 

Читайте також: США закликали Росію припинити репресії в Криму

Як повідомлялося, 1 листопада 2017 року Національний антитерористичний комітет РФ повідомив про пошкодження лінії газопроводу в Алушті, внаслідок чого більше тисячі жителів на Південному березі Криму залишилися без газу. Одночасно з цим у зв'язку з падінням опори лінії електропередачі у регіоні припинилася подача електроенергії. Окупаційна влада вже заявила, що пошкоджені в Криму газопроводи і ЛЕП вважають диверсією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-