Ердоган просив тримати у секреті тему звільнення керівників Меджлісу - Порошенко

Ердоган просив тримати у секреті тему звільнення керівників Меджлісу - Порошенко

Укрінформ
Петро Порошенко заявив, що саме Президент Туреччини Реджеп Ердоган попросив не оголошувати публічно про домовленості щодо звільнення заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Про це Президент України розповів під час зустрічі з Умеровим та Чийгозом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би висловити слова щирої подяки президенту Туреччини Реджепу Ердогану, подяку, бо під час його візиту (в Україну - ред.) ми домовилися про те, що добре скоординовані дії приведуть до звільнення Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова. Він (Ердоган - ред.) попросив мене нікому про це не казати і ми з паном Мустафою (Джемілєвим - ред.) інтригу зберегли, але вірили і знали", - підкреслив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня Чийгоза і Умерова, незаконно засуджених в окупованому Криму, Росія видала Туреччині. 26 жовтня заступники голови Меджлісу в Анкарі провели зустріч з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Читайте також: Джемілєв вважає, що Ердоган допоможе з деокупацією Криму

Умеров був засуджений до 2 років колонії-поселення за звинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоз був засуджений до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого".

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні і російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засудили США та Євросоюз.

Фото Михайло Марківа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-