Умеров і Чийгоз о 13.30 вилетять з Анкари до Києва

Умеров і Чийгоз о 13.30 вилетять з Анкари до Києва

Укрінформ
Звільнені з російської в'язниці заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз, які наразі перебувають в Анкарі, вилетять до Києва у четвер, 26 жовтня о 13.30.

Про це повідомила у Facebook дочка Умерова Айше.

"26 жовтня о 13.30 Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз вилітають із Анкари в Київ", - написала Айше Умерова.

У свою чергу голова Меджлісу Рефат Чубаров зазначив, що ближче до 12.00 прес-службою Меджлісу кримськотатарського народу буде повідомлено про місце і час прес-конференції Умерова і Чийгоза, що відбудеться відразу ж після їх прильоту до Києва. "Ймовірно, прес-конференція відбудеться в аеропорту "Бориспіль" пізно ввечері 26 жовтня 2017 року", - написав він у Facebook.

Чубаров також пояснив журналістам, що організація інтерв'ю з Умеровим і Чийгозом під час їх перебування в Анкарі, про що попросили ряд телеканалів, неможлива з причин особливих умов забезпечення їх особистої безпеки турецькими спецслужбами. 

Читайте також: Порошенко подзвонив Чийгозу й Умерову: Ми все одно повернемо Крим

Як повідомляв Укрінформ, Умерова було засуджено на 2 роки колонії-поселення за обвинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоза було засуджено російським судом до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого". 

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні і російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засуджують США і Євросоюз.

25 жовтня російська сторона передала Чийгоза й Умерова Туреччині. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-