Порошенко подзвонив Чийгозу й Умерову: Ми все одно повернемо Крим

Порошенко подзвонив Чийгозу й Умерову: Ми все одно повернемо Крим

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко телефоном поговорив зі звільненими українськими і кримськотатарськими громадськими діячами – політв'язнем Ахтемом Чийгозом та заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим, які нині перебувають у Туреччині.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Сьогодні мільйони українців, які боролися, молилися за Ваше звільнення, для них це надзвичайно щасливий день»,- сказав Президент.

«Я вважаю, що сьогодні Ви подарували надію не лише тим, хто боровся за ваше звільнення, а всім кримським татарам – що правда все одно переможе, і що ми все одно повернемо Крим. І що Україна відновиться, і що ми точно будемо разом», - підкреслив Порошенко.

Він додав: «Я вас не вітаю зі свободою, бо свобода буде тоді, коли ми з Вами будемо разом з нашими кримськими татарами в Криму. Ось це буде справжня свобода. А зараз це надзвичайно важливий, але проміжний етап нашої боротьби».

«Дорогий пане Ахтеме, я дуже радий вас чути і я щасливий разом з усім українським народом, що ми маємо можливість, нарешті, вітати вас зі звільненням. І, звичайно, що це ще не остаточне свято, бо остаточне свято у нас буде тоді, коли ми звільнимо Крим. І весь кримськотатарський народ і усі мешканці Криму зможуть опинитися, нарешті, на волі в Україні», - звернувся Петро Порошенко до Ахтема Чийгоза.

Читайте також: Чийгоз і Умеров кажуть, що звільнення стало для них несподіванкою

«Я дуже щасливий, що моя домовленість з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом (реалізувалась – ред.). Ми тоді не могли оприлюднювати цю домовленість. Але я поінформував і Мустафу Агу, і наших партнерів про те, що ми найближчими днями цього чекаємо (звільнення Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова – ред.). І на щастя це відбулося», - зазначив він.

Президент підкреслив, що доручив Послу України у Туреччині забезпечити всі необхідні процедури і вже найближчим часом Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова чекають у Києві.

«Я пишаюся вами, бо ви справжні українські патріоти. Ви справжні сини України і сини кримськотатарського народу. Ви продемонстрували силу духу, і я це вітаю, бо ви справжні герої», - сказав Глава держави.

Президент поцікавився станом здоров’я Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова і зазначив, що в Києві вони зможуть пройти повне медичне обстеження та лікування.

Ахтем Чийгоз подякував Президенту за зусилля, докладені для їх з Ільмі Умеровим звільнення.

Він також висловив сподівання на зустріч з Главою держави у Києві, коли вони з Ільмі Умеровим повернуться в Україну.

«Я хочу Вам багато розказати. Ви навіть не уявляєте, коли в тюрмі кричали: «Слава Україні!», - зауважив він, додавши, що хоче детально поінформувати Президента про події в Криму.

Глава держави наголосив, що він і вся його команда чекає на їх повернення до Києва.

«Для мене буде великою приємністю бачити Вас і Ільмі», - сказав Петро Порошенко.

В свою чергу, Ільмі Умеров подякував Главі держави та наголосив: «Найголовніша наша задача – це відновити кордони України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-