Обшуки у Криму тривають: окупанти вилучили списки активістів

Обшуки у Криму тривають: окупанти вилучили списки активістів "полян протестів"

Укрінформ
У понеділок в окупованому Криму знову пройшов обшук в будинку кримського татарина.

Про це повідомляє кримський адвокат Маммет Мамбетов.

"У будинок активіста "полян протесту" в районі вул. Стрілецька в м.Сімферополь Ібрагімова Фазила нагрянув ОМОН. Проводиться обшук", - написав Мамбетов.

За словами його колеги Еміля Курбедінова, в ході обшуку, проведеного з порушеннями законодавства, у Ібрагімова вилучили списки активістів "полян протестів".

"Цей район Сімферополя (вул. Стрілецька - ред.) відомий тим, що люди не можуть узаконити земельні ділянки з будинками. Фазил Ібрагімов займався цим питанням і встиг навіть відсидіти адмінарешт не так давно з цього приводу", - повідомив він.

Читайте також: Правоохоронці провели обшуки на Мужіївському родовищі золота

Адвокат зазначив, що силовики не залишили копій документів за результатами проведеного обшуку.

"За непідтвердженою інформацією, вилучили списки активістів "полян протесту" і протоколи зборів! Допущені суттєві порушення закону під час обшуку", - прокоментував Курбедінов.

"Поляни протесту" - це громадський рух з метою отримання і легалізації земельних ділянок в Криму для репатріантів, що повертаються на батьківщину.

Раніше повідомлялося, що учасники "поляни протесту" на вул. Стрілецькій в Сімферополі вступили в конфлікт з місцевою "владою" і будівельною фірмою "Моноліт", що побудувала багатоповерхове житло на території селища, де вже стоїть мечеть і нелегалізовані будинки кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-