Порошенко про анексію Криму: Більше не допустимо ситуації, коли ми були

Порошенко про анексію Криму: Більше не допустимо ситуації, коли ми були "сліпі й глухі"

Укрінформ
Розвідка Держприкордонслужби була одним із перших відомств, яке в лютому 2014 року повідомило про початок заходів Російської Федерації з анексії Криму.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко 20 жовтня, виступаючи перед прикордонниками 10 мобільного прикордонного загону Держприкордонслужби в Бортничах.

"Із перших днів перебування на посаді Президента України, Верховного головнокомандувача з розвідки прикордонної служби я отримував інформацію, яка була дуже своєчасна, достовірна, об'єктивна і неоціненна з точки зору грунту для прийняття надзвичайно важливих рішень. Можу наголосити, в лютому ще 2014 року розвідка Держприкордонслужби однією з перших повідомила про початок безпосередніх спеціальних і силових заходів Російської Федерації з незаконної анексії Криму. Ще під час своєї президентської кампанії, коли я був у Луганську, буквально в 200 метрах від захопленого будинку Служби безпеки України в Ізвариному, Довжанському, фактично, можу сказати, що воїни-прикордонники, прикордонна розвідка просто врятували моє життя", - зазначив глава держави.

Порошенко акцентував на тому, що рівень професіоналізму розвідників-прикордонників є надзвичайно високим.

Читайте також: Порошенко про ескалацію на Донбасі: ЗСУ готові до будь-якого сценарію

"Тоді у прикордонних районах Луганської області, по Азовському морю були розгорнуті мобільні пости радіоелектронної розвідки і на території Луганщини та Донеччини, уздовж лінії розмежування, були створені три розвідувальних підрозділи. Персонал розвідувального відділу ще тривалий час після евакуації Луганського прикордонного загону продовжував виконувати розвідувальні завдання на окупованій території із секретних позицій. Можу наголосити, що в цілому протягом останніх років вся розвідувальна спільнота України добилася кардинального підвищення ефективності проведення спеціальних заходів. Ми більше недопустимо ситуації, яка склалась на лютий аж до квітня-травня 2014 року, коли ми були сліпі, глухі, а нас "пічкали" недостовірною або сфабрикованою інформацією. Впевнений в тому, що зараз, коли про кожен рух ми попереджені, значить - ми озброєні", - сказав Порошенко.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-