Прокуратура АРК розслідує арешт чотирьох кримських татар�

Прокуратура АРК розслідує арешт чотирьох кримських татар

Укрінформ
Прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочато розслідування за фактами затримання 2 жовтня російськими спецслужбами чотирьох кримських татар.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим. 

«Установлено, що 02.10.2017 представниками незаконно створених правоохоронних органів на території Сімферопольського району проведено незаконні обшуки будинків 4 кримських татар, після чого останніх затримано та доставлено до будівлі «ФСБ Російської Федерації», - йдеться в повідомленні наглядового відомства.

Як уточнили в прокуратурі, інформація щодо проведення незаконних обшуків та арештів кримських татар на території окупованого Російською Федерацією Криму отримана від громадської організації «КримSOS» у відповідь на лист прокуратури Автономної Республіки Крим.

Читайте також: Чотирьом затриманим кримським татарам окупанти "шиють" одну справу

За вказаними фактами прокуратурою АРК розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 146, ст. 162 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 2 жовтня в будинках чотирьох жителів Криму - Рената Сулейманова, Арсена Кубедінова, Сейрана Мустафаєва і Талята Абдурахманова - пройшли обшуки, після яких силовики їх відвезли в невідомому напрямку. Пізніше стало відомо, що вони знаходяться в ізоляторі тимчасового утримання в Сімферополі.

Затриманих звинувачують у створенні осередку екстремістської організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-