За три роки окупації у Криму вбили вісім кримських татар - експерт

За три роки окупації у Криму вбили вісім кримських татар - експерт

Укрінформ
Російська Федерація здійснює ксенофобську політику щодо корінного народу Криму та систематично працює над тим, щоб дискредитувати імідж кримських татар на міжнародній арені.

Про це заявив голова правління ГО «Кримськотатарський ресурсний центр» Ескендер Барієв 19 жовтня під час прес-конференції в Укрінформі.

«На сьогодні ми є свідками геноциду, що триває проти кримських татар (у Росії). Ті системні арешти, обшуки, затримання та залякування людей - це все є прояв ксенофобії щодо корінного народу Криму... За нашою статистикою, за три роки окупації у Криму було вбито близько десяти осіб, вісім з яких - це кримські татари. Серед 15 викрадених людей, яких не знайшли до сьогодні, 11  - це кримські татари. За нашими даними, на сьогодні проведено 1167 обшуків у будинках і культурно-адміністративних закладах, у тому числі 902 - у помешканнях кримських татар і мусульман. Також проведено 1491 допит, при цьому допитано 1071 представника корінного народу. 952 громадян були незаконно затримані, в тому числі 649 представників кримськотатарського народу. 53 особи є політичними в'язнями Криму, 28 із них є кримськими татарами. Ці цифри чітко доводять ту ксенофобську, репресивну політику російської держави стосовно корінного народу Криму», - уточнив Барієв.

Він зауважив, що у жодного з тих кримських татар, у чиїх будинках проводились обшуки, російські спецслужби не виявили ані зброї, ані «інструкцій» щодо проведення яких-небудь терористичних акцій.

Читайте також: Прокуратура нарахувала 13 тисяч незаконних авіарейсів у Крим

«Російська Федерація сьогодні систематично працює над тим, щоб дискредитувати імідж кримських татар на міжнародній арені, тому що кримський національний рух із самого початку веде ненасильницьку боротьбу за свої права. При цьому іслам не дорівнює тероризму - натомість ця релігія закликає до мирного співіснування із сусідами», - додав голова ГО «Кримськотатарський ресурсний центр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-