Прокуратура нарахувала 13 тисяч незаконних авіарейсів у Крим

Прокуратура нарахувала 13 тисяч незаконних авіарейсів у Крим

Укрінформ
Прокуратура АРК встановила 182 іноземців, які вчинили незаконні в'їзди на територію окупованого Криму, і зафіксувала близько 13 тисяч порушень повітряного простору іноземними повітряними суднами.

Про це в Брюсселі (Королівство Бельгія) на засіданні П'ятого раунду консультацій Україна - Європейський Союз з питань правових наслідків тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь заявив заступник прокурора Автономної Республіки Крим Олександр Удовиченко, повідомляє прес-служба прокуратури АРК. 

"Так, на сьогоднішній день, в рамках кримінального провадження, процесуальне керівництво у якому здійснюється прокуратурою АР Крим, встановлено 182 громадянина іноземних держав, які здійснили в’їзди та виїзди на територію тимчасово окупованого півострову Криму в порушення вимог українського законодавства. Що стосується здійснення екіпажами іноземних повітряних суден регулярних міжнародних рейсів до тимчасово окупованої території, під час досудового розслідування було встановлено близько 13 тисяч порушень повітряного простору України", - повідомив Удовиченко.

Читайте також: Адмінмежа з Кримом: прикордонники нарахували на 100 тисяч менше перетинів

Також заступник прокурора автономії зазначив, що у порівнянні з 2016-м, у цьому році до закритих портів тимчасово окупованого півострову Крим зменшилася кількість заходів морських суден, зокрема, завдяки своєчасному реагуванню компетентних органів відповідних країн ЄС.

Окрім цього, зазначив Удовиченко, нещодавно керівництво палати судноплавства торговельно-промислової палати Туреччини спрямувало всім суб’єктам морських перевезень та портового бізнесу циркулярного листа, у якому зазначається про заборону заходу до портів Туреччини суден, які прибувають з регіону Криму і його портів.

Зазначені дії представників Турецької Республіки, вважає заступник прокурора АРК, є позитивним прикладом державної реакції на незаконні та системні факти заходження суден до закритих морських портів, що є порушенням морського права.

У своєму виступі Удовиченко акцентував увагу на порушеннях прав українців на території АР Крим, зокрема, на забороні окупаційною владою діяльності Меджлісу, переслідуваннях за політичними, етнічними та іншими дискримінаційними ознаками, а також порушенні свободи слова та права на мирні зібрання.

Фото: Громадське радіо

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-