Джелялов про обшуки в Бахчисараї: окупанти використали

Джелялов про обшуки в Бахчисараї: окупанти використали "величезні сили спецпризначення"

Укрінформ
Сьогоднішні обшуки і затримання в окупованому Росією Криму - це політична боротьба держави проти незгодних і інакомислячих.

Таку оцінку дав тому, що відбувається в Бахчисараї, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов у своєму відеозверненні на сторінці у Facebook.

"Сьогодні Крим накрила чергова хвиля політичних переслідувань. (...)Сьогодні проводили обшуки не просто у чергових так званих терористів, проводили обшуки у цивільних активістів, які вже неодноразово самі брали участь у різних ситуаціях, громадських заходах у рамках "Кримської солідарності", наприклад, підтримували людей у яких проводилися аналогічні обшуки, надавали їм матеріальну, моральну підтримку, брали участь у житті політв'язнів. Тому я нинішню ситуацію розцінюю не просто як боротьбу з ілюзорним тероризмом, з так званими ворогами держави, а саме як політичну боротьбу держави проти незгодних і інакомислячих людей, які відкрито, не приховуючи, висловлювали свою незгоду з тими переслідуваннями, що відбуваються в Криму", - сказав у відеозверненні Джелялов.

Він повідомив, що в результаті проведених у Бахчисараї обшуків були затримані 6 кримських татар за підозрою в участі в терористичному об'єднанні "Хізб-ут-Тахрір", а також ще кілька людей (це родичі або друзі), які прийшли підтримати тих, у кого відбувалися обшуки.

Джелялов також зазначив, що під час обшуків представники силових структур, як завжди, вели себе досить грубо, використовували нецензурну лексику, не допускали адвокатів до їх клієнтів, не залишали копій протоколів для їх сімей, щоб можна було якось оскаржити ці дії, які не підпускали людей близько до будинків.

Однак цього разу окупантами були використані величезні сили спецпризначення, і будинки активістів були оточені.

Читайте також: Росія в окупованому Криму застосовує “репресивну машину” СРСР — Порошенко

Джелялов звернув увагу на те, що останнім часом під час таких обшуків були помічені спроби силовиків провокувати людей, які прийшли підтримати або просто дізнатися, що відбувається, на якісь дії. І сьогодні, за його словами вдалося під час одного з обшуків це здійснити, в результаті чого сталася невеличка сутичка і були затримані батько, брати і інші знайомі і родичі одного з тих, кого обшукували.

Заступник голови Меджлісу допускає, що такі дії триватимуть і далі, тому закликав кримських татар бути надзвичайно уважними і не вестися на ці провокації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-