Усі затримані в Бахчисараї - члени організації, яка опікувалася сім’ями політв’язнів

Усі затримані в Бахчисараї - члени організації, яка опікувалася сім’ями політв’язнів

Укрінформ
Усі затримані в середу в анексованому Криму кримські татари були членами організації «Кримська солідарність», яка допомагала сім’ям політв’язнів.

Про це адвокат Едем Смедляєв розповів в ефірі Громадського радіо

«Було затримано 6 осіб за підозрою в тероризмі, а ще 8 за зйомку слідчих дій у Бахчисараї. Перші доправлені до управління ФСБ у Сімферополі, а інші знаходяться у відділку поліції. Але ми не називаємо це обшуками, ми називаємо це спецоперацією, тому що велика кількість спецназу, ОМОНа, воно проходить як військова спецоперація, нормальні обшуки так не проходять», - сказав Смедляєв.

За його даними, усі затримані були активними членами «Кримської солідарності» - організації, яка займалася проблемами політв’язнів та їхніх сімей.

Читайте також: У Росії та Криму продовжують купувати ПЗ Microsoft в обхід санкцій

«У Сулеймана Асанова, який є власником кафе «Салачыкъ», постійно проходили зустрічі «Солідарності». Це кримінальне переслідування пов’язано тільки з тим, що через активну громадянську позицію вони не залишають своїх співвітчизників в біді», - вважає Смедляєв.

Як повідомлялося, раніше у Криму затримали двох стрімерів, які знімали арешт кримських татар.

У середу зранку в ФСБ повідомили, що в Криму зупинили діяльність бахчисарайського осередку забороненої в Росії міжнародної терористичної організації «Хізб-ут-Тахрір аль-Ісламі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-