Обшуки в Бахчисараї: ФСБ забрала кількох кримських активістів

Обшуки в Бахчисараї: ФСБ забрала кількох кримських активістів

Укрінформ
Російські ФСБшники, які у середу з самого ранку проводять обшуки щонайменше у шести будинках кримських активістів у Бахчисараї, забрали й повезли, імовірно, до Сімферополя вже принаймні чотирьох людей.

Забрали Сейрана Салієва, Тимура Ібрагімова, Сервера Зекерьяєва і Мемета Белялова, ще трьох людей, які вели стріми з місця обшуків або просто спостерігали, забрали до місцевого Бахчисарайсього відділку міліції.

Про це повідомляють активісти групи “Кримська солідарність” і пишуть на своїх сторінках у Facebook адвокат Еміль Курбедінов, який перебуває на місці проведення обшуків у Бахчисараї, а також кримськотатарський активіст Заїр Смедляєв.

“Вивезли Сейрана Салієва і Тимура Ібрагімова. Силовики їдуть додому до батьків Тимура Ібрагімова. Вивозять Мемета Белялова. Біля дому Сейрана Салієва забрали активіста на ім’я Алімдар Белялов (зі Старого Криму) і Ахмада Сулейманова (активіст, житель Бахчисарая). Вони вели стріми з обшуку сьогодні. Адвокат Маммет Мамбетов не був допущений. У Бахчисарайське РОВД вивезли 60-літнього Ескендера Сулейманова — за небайдужість”, - повідомляє “Кримська солідарність".

Раніше адвокат Курбедінов писав, що обшук у активіста Сейрана Салієва проходить уже третій раз. 

Курбедінов також повідомив, що російські силовики не пропустили його на обшук до Асанова Марлена (Сулеймана), а також про те, що в районі обшуків літають дрони, а на місці є “багато людей в масках і внутрішніх військ”, а також що інтернет працює “через раз”.

Курбедінов також написав, що російські ЗМІ вже “відчиталися про припинення діяльності “терористів“ у Бахчисараї. Осередку Хізб-ут Тахрір!”

Читайте також: МЗС: Обшуки в Бахчисараї - чергові докази дискримінації кримських татар

У соцмережах місцеві активісти пишуть, що силовики на обшуках поводяться грубо: нецензурно лаються, не допускають адвокатів, забороняють знімати на відео (стрімити), не допускають батьків до малолітніх дітей, які залишаються самі в будинках. Один зі стрімерів також розповів, що при обшуку в одного з активістів, запрошені поняті виявилися не місцевими мешканцями, вони були родом із Підмосков’я.

Як повідомляв Укрінформ, 11 жовтня вранці в місті Бахчисараї, що в окупованому Росією Криму, в кількох будинках кримських татар-мусульман російські силовики проводять обшуки. Відомо про обшуки примаймні у шести домах: Сулеймана Асанова, Сейрана Салієва, Тимура Ібрагімова, Сервера Зекерьяєва, Мемета Белялова і Ернеста Аметова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-