Геращенко про виступ Земана: Україна не торгуватиме своїми громадянами

Геращенко про виступ Земана: Україна не торгуватиме своїми громадянами

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко назвала цинічним виступ президента Чехії Мілоша Земана на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це вона написала на сторінці в Facebook

"Жахливий в своєму цинізмі виступ президента Чехії Земана на сесії ПАРЄ, який активно промоутував Путіна, закликав негайно зняти санкції, бо вони не діють і б'ють по ЄС, а не РФ. А Україні він, фактично, порадив... домовлятися про фінансову чи нафтогазову компенсацію з РФ за вкрадений Крим", - написала вона.

Геращенко наголосила, що Україна не буде торгувати "своїми громадянами, територією, суверенітетом, честю і гідністю".

"Сьогодні ми в Страсбурзі бачили антигавела... Це так сумно - бачити повну політичну деградацію. І так шкода було чеську делегацію, яка почувала себе ніяково і незручно під цим потоком безпринципності і відсутності моралі та принципів. Але ще більше мене засмутили ті аплодисменти деяких європейців, які звучали в залі під час виступу Земана, заяви деяких парламентаріїв ПАРЄ про його мудрість", - написала Геращенко.

Читайте також: Узаконити анексію: президент Чехії пропонує Україні продати Крим

Вона додала, що в Європі є певна кількість політиків, для яких принципи мають ціновий еквівалент, і це не новина.

"Це ще і ще раз підкреслює, як непросто дається нашим дипломатам і всім нам боротьба за санкції проти РФ, скільки бажаючих є їх зняти. І як правильно ми все зробили минулого тижня в ВР, проголосувавши за закони, які примусять ЄС тримати санкції до повного виконання Мінських угод. Коли не дали зняти санкції нашими руками (руками засланих "патріотів")", - підсумувала Геращенко.

Раніше президент Чеської Республіки Мілош Земан заявив, що вважає втрату Україною Криму "завершеною справою" та пропонує владнати її за допомогою виплат Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-