Справа Хізб ут-Тахрір: окупанти продовжили арешт Мусліму Алієву

Справа Хізб ут-Тахрір: окупанти продовжили арешт Мусліму Алієву

Укрінформ
В окупованому Криму підконтрольний РФ "верховний суд" продовжив на два місяці термін утримання під вартою Мусліма Алієва - одного з так званої "ялтинської групи" затриманих у "справі Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Запобіжний захід Мусліму Алієву залишили без зміни і продовжили до 8 грудня", - йдеться у повідомленні.

Адвокат Алієва Сергій Лєгостов висловив думку, що закритий характер судових засідань пояснюється небажанням силовиків і суддів бачити велику кількість людей, які підтримують несправедливо заарештованих. Муслім Алієв, за його словами, тримається впевнено, сьогодні він сказав суду: "Я не винен і не скоював ніяких терористичних актів. І я доведу це".

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня строки тримання під вартою було продовжено до 8-9 грудня ще чотирьом обвинуваченим у "справі Хізб ут-Тахрір": Рефату Алімову, Емір-Усеіну Куку, Вадиму Сіруку та Арсену Джеппарову. Засідання, попри протести підсудних та їхніх адвокатів, проводяться в закритому режимі.

Читайте також: Двом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили термін у СІЗО

У 2016 році за підозрою в участі в організації "Хізб ут-Тахрір" в окупованому Криму було затримано 19 осіб. Четверо з них вже засуджені Північно-Кавказьким військовим окружним судом Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-