У Криму продовжили домашній арешт двом фігурантам

У Криму продовжили домашній арешт двом фігурантам "справи 26 лютого"

Укрінформ
Підконтрольний РФ Центральний районний суд Сімферополя продовжив домашній арешт фігурантам так званої «справи 26 лютого» Алі Асанову та Мустафі Дегерменджі до 7 грудня 2017 року.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Суд визнав неспроможними аргументи підсудних і адвокатів про необхідність переглянути обмеження на вільне пересування з метою працевлаштування, виховання дітей та відвідування лікарняних установ, зіславшись на те, що таким чином «нівелюється суть запобіжного заходу і не гарантується їхня (Асанова і Дегерменджі - КР) явка на подальші судові засідання", - йдеться у повідомленні.

Під домашнім арештом Дегерменджі та Асанов знаходяться з 6 квітня. Раніше вони містилися у Сімферопольському СІЗО.

Читайте також: Чубаров закликав владу якнайшвидше звільнити 48 політв'язнів

Як повідомляв Укрінформ, у сфальсифікованій в Росії кримінальній "справі 26 лютого" проходили шестеро обвинувачених: Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджі, Алі Асанов, Ескендер Кантемір, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв. Їх почали судити у 2015 році за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля стін будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Згодом так званий Верховний суд Криму виділив справу заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза в окреме провадження. 11 вересня Чийгоза засудили до восьми років позбавлення волі в колонії загального режиму. Адвокат Полозов та його підзахисний подали апеляційні скарги на цей вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-