Лутковська вимагає від РФ адекватної медичної допомоги Умерову

Лутковська вимагає від РФ адекватної медичної допомоги Умерову

Документ
Укрінформ
Український омбудсмен Валерія Лутковська вимагає від Росії забезпечити право заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова на отримання адекватної медичної допомоги.

З відповідним листом Лутковська звернулася до російського омбудсмена.

"Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової щодо захисту права Ільмі Умерова на життя і гарантування його права на отримання адекватної медичної допомоги", - зазначається у повідомленні.

Як відомо, 27 вересня 2017 року Сімферопольський районний суд засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення.

"Вказана ситуація викликає особливу занепокоєність, оскільки Ільмі Умеров переніс операцію на серці, страждає на цукровий діабет і хворобу Паркінсона, стан його здоров’я з кожним днем погіршується, у зв’язку з чим він потребує постійного догляду з боку медичного персоналу", – йдеться у листі Лутковської.

Омбудсман України також висловила переконання, що покарання, яке обмежує свободу, несе пряму загрозу життю Ільмі Умерову.

Читайте також: Умеров не проситиме в РФ помилування

Нагадаємо, минулого тижня Валерія Лутковська запропонувала російській колезі продовжити практику спільних візитів, зокрема, організувати спільний візит для особистої зустрічі з громадянами України, які перебувають у місцях несвободи на території Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-